top of page

Workshop de Juan Sánchez, tiempo de la mujer, tiempo del agua

Updated: May 22, 2022


El poeta colombiano Juan Sánchez, ganador en 2016 del 34° Premio Nacional de Literatura, modalidad Poesía, de los Premios Nacionales de Cultura de la UdeA (Colombia), actual profesor de la Universidad de Carolina del Norte Asheville, visitará la Cátedra UNESCO de Sostenibilidad de la Universidad Politécnica de Cataluña en el Campus universitario de Terrassa.


Juan Sánchez

El profesor Sánchez presentará su reciente obra Antología del agua, y a partir de la misma, se reflexionará sobre una afirmación explícita que se encuentra en sus textos: el nuevo tiempo es el tiempo de la mujer, tiempo del agua.


Se espera de esta forma un diálogo inspirador, en particular, para el grupo de trabajo de la Cátedra que asumió recientemente por mandato de la UNESCO el desarrollo de la línea de investigación en agua y patrimonio inmaterial.


Dia: 19 Noviembre 2018

Lugar: Sala de Conferencias de la Cátedra UNESCO de Sostenibilidad

Hora: 12:00 - 14:00




La discussió va començar amb el paper de les paraules a les cultures indígenes i, a partir d'aquí, per abordar la interacció del món universitari i acadèmic amb la realitat social de diverses comunitats, afectada per múltiples problemes com la mineria, l'explotació irracional dels recursos naturals o els temes relacionats amb la propietat de la terra.


Juan G. Sánchez Martínez, Ph.D.

Juan és originari dels Andes (Bogotà, Colòmbia). Es va incorporar a la UNC Asheville a la tardor de 2016. El seu interès per les expressions culturals indígenes i les epistemologies ancestrals introdueix (a l'aula) formes velles / noves per apropar-se a la cultura i la naturalesa, desafiant les teories tradicionals sobre llenguatge, gènere i períodes, així com conceptes colonials com nació, raça i progrés. Des de la seva implicació en xarxes de solidaritat i la seva investigació sobre els treballs d'escriptors indígenes contemporanis, Juan ha construït un corpus transindígena, destacant les tensions entre els nacionalismes literaris indígenes, les experiències migratòries i les expectatives sobre la indigència. Els seus esforços acadèmics estan destinats a reunir investigadors, estudiants, advocats, ancians i escriptors per crear publicacions interculturals, unint Amèrica del Sud, Central i Amèrica del Nord en una mateixa trena cultural.


Per a més informació: CV ; Website


55 views0 comments
bottom of page