top of page

Xarxa CYTED RIARTAS

Updated: Sep 23, 2018

La Xarxa Iberoamericana d'Aprofitament de Residus Industrials per al Tractament de Sòls i Aigües Contaminades (RIARTAS), va estar operant del 2010 al 2014, finançada per CYTED, i formada per un grup d'investigadors provinents d'Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica , Espanya i Portugal, treballant en un entorn col·laboratiu per promoure el desenvolupament d'activitats encaminades a la remediació ambiental.


RIARTAS va ser creada en el marc del programa CYTED, Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament; un programa intergovernamental de cooperació multilateral en Ciència i Tecnologia, que contempla diferents perspectives i visions per fomentar la cooperació en Recerca i Innovació per al Desenvolupament de la Regió Iberoamericana.


L'objectiu general de la xarxa és "Desenvolupar i implementar una metodologia de remediació d'aigües i sòls contaminats utilitzant materials adsorbents obtinguts a partir de residus industrials". A través de la xarxa, els diferents investigadors busquen:


  • Processar els residus seleccionats per optimitzar l'eficiència d'adsorció dels mateixos.

  • Obtenir els paràmetres termodinàmics i cinètics del procés d'adsorció sobre els adsorbents modificats

  • Avaluar l'eficiència dels adsorbents per retenir contaminants presents en mostres de sòl seleccionades per a l'estudi.

  • Avaluar l'eficiència dels adsorbents per retenir contaminats presents en mostres d'aigües residuals seleccionades per a l'estudi.

  • Analitzar l'efecte combinat dels adsorbents amb la tècnica electrocinètica de remediació de sòls.

  • Realitzar un estudi de simulació per analitzar el mecanisme del procés d'adsorció.

  • Realitzar una valoració econòmica de les diferents aplicacions ambientals on podrien emprar-se els adsorbents preparats.



A continuació podeu descarregar la sèrie de llibres de la Xarxa RIARTAS:

6 views0 comments
bottom of page