top of page

Webinar sobre Solucions Basades en la Natura pel Canvi Climàtic

El 26 de maig del 2022, a les 16:00 h (CEST), es durà a terme un seminari web sobre sostenibilitat mitjançant solucions basades en la naturalesa per al canvi climàtic: infraestructures resilients, coordinat per MDPI.



Durant les darreres dues dècades, la seguretat de l'aigua i de la infraestructura resilient al clima han estat al centre d'atenció com a conceptes clau per al desenvolupament sostenible. Gairebé dos terços de les ciutats de tot el món creuen que el canvi climàtic afectarà negativament la resiliència de l'aigua. La infraestructura es veurà afectada pels impactes físics de la variabilitat i el canvi climàtic, però també exercirà un paper essencial en la creació de resiliència davant d'aquests impactes. Els esdeveniments extrems il·lustren l'abast d'aquesta exposició potencial. Les empreses i administracions d'aigua i residus estan sota una pressió cada vegada més gran per invertir en noves maneres de satisfer les noves demandes a causa del creixement de la població, el canvi climàtic i l'enduriment de les normes ambientals. Moltes empreses estan preocupades pels riscos comercials relacionats amb el subministrament d'aigua. La pandèmia de la COVID-19 ha provocat canvis profunds en la manera com vivim i treballem, i la digitalització està exercint un paper important a nivell mundial en els sectors de l'aigua i els residus i més enllà, impulsant l'intercanvi de coneixements i la col·laboració per abordar aquests desafiaments.


En el context de la creixent urbanització global i el canvi climàtic i els desafiaments imprevistos com els que hem vist recentment amb la pandèmia de COVID-19, aquest seminari web es centra en iniciatives innovadores per abordar la infraestructura resilient al clima i la resiliència de l'aigua , així com els problemes socioeconòmics, els factors que influeixen en la vulnerabilitat al canvi climàtic, i l'adopció i la replicació més àmplies de solucions ecològiques i basades en la naturalesa per al canvi climàtic, infraestructura resilient i seguretat hídrica.


L'objectiu d'aquest seminari web és proporcionar evidència de les oportunitats que brinden les infraestructures blau-verdes i els enfocaments basats en ecosistemes sobre la infraestructura resilient al clima i la seguretat de l'aigua. Tres ponents destacats parlaran sobre els antecedents del PROJECTE LIFE GREEN ADAPT cofinançat amb la contribució del Programa LIFE de la Unió Europea sota l'acord de subvenció No LIFE20 CCA/ES/00179, que s'utilitzarà com a cas d'estudi, els avenços tecnològics, experiències globals , així com barreres i facilitadors per accelerar l'adopció i la replicació de la innovació.


Esperem veure't al seminari web i participar durant el nostre panell de discussió i sessió de preguntes i respostes.



Aquest és un webinar GRATIS. El nombre de participants de la sessió en viu és limitat, però l'enregistrament estarà disponible a Sciforum poc després. Es prioritzaran les inscripcions amb adreces de correu electrònic institucionals acadèmiques.


Es lliuraran certificats d'assistència als que assisteixin en webinar en directe.



MÉS INFORMACIÓ: Aqui





9 views0 comments
bottom of page