top of page

Webinar Avaluació d'Indicadors de Sostenibilitat al sector de l'Aigua

El proper 1 de juny de 2020 (10:00 Hondures / 18: 00 pm Barcelona) es desenvoluparà el webinar SINTETITZAR I ESTANDARITZAR CRITERIS PER A L'AVALUACIÓ D'INDICADORS DE SOSTENIBILITAT AL SECTOR DE L'AIGUA, pel Dr. Jordi Morató, Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, dins dels esdeveniments de la "Setmana d'Avaluació 2020" a Hondures, organitzat per la Xarxa Hondurenya d'Avaluació (REDHPRESS).




REGISTRAR-SE AQUI

Organitzat per

Red Hondureña de Evaluación (REDHPRESS)

Co-organizado por Foro Latinoamericano de Ciencias Ambientales (FLACAM)


Data: Juny 1 Hora: 10:00 am (Honduras) / 18:00 pm (Barcelona) Duració: 1 hr 30 Mins

Lloc de l'esdeveniment: Online via ZOOM, Enlace Direcció esdeveniment: Meeting ID: 759 7494 0382

Password: Honduras Ciutat: Tegucigalpa


Resum

Els indicadors són una de les eines disponibles en els projectes de planificació i gestió que ajuden en el procés de presa de decisions i el monitoratge d'aquestes decisions en el camí cap a l'ús sostenible i la gestió de l'aigua i els recursos naturals. No obstant això, la qualitat i la fiabilitat dels indicadors depen de la millora constant en els mitjans per avaluar i dissenyar conjunts de criteris. La identificació de criteris per avaluar indicadors i la seva selecció de subseqüència no és una tasca ordinària. La investigació va identificar una proliferació de criteris no consolidats en ús en els dominis de sostenibilitat i gestió de recursos hídrics. En resposta, es va dur a terme un procés de síntesi i consolidació per reduir el nivell de redundàncies i identificar possibles candidats per als "criteris bàsics" que s'identifiquen com a part rellevant de la majoria dels marcs d'avaluació.


Detalls de l'esdeveniment

Data: 1 juny

Hora: 10:00

Durada: 1 h 30 Mins

ubicació

Lloc de l'esdeveniment: Online via ZOOM


Direcció de l'esdeveniment:

Meeting ID: 759 7494 0382

Password: Hondures

Ciutat: Tegucigalpa



Jordi Morató. Coordinador Càtedra UNESCO de Sostenibilitat - UPC

Doctor en Microbiologia, amb 20 anys d'experiència en investigació, educació i gestió de projectes de desenvolupament humà sostenible relacionats amb recursos (aigua, sòl, biodiversitat) i economia circular i desenvolupament comunitari participatiu a nivell local i regional.


El Dr Jordi Morató ha realitzat una revisió a l'actual situació d'emergència sanitària i emergència climàtica, per passar a detallar que indicadors poden utilitzar avui en dia per a mesurar la transformació. Partint de l'agenda mundial dels ODS, Acord Climàtic de París i Agenda Urbana Mundial, es va donar repàs als principals indicadors per a la transformació dels processos industrials d'una economia lineal a una Economia Circular i amb especial detall a propostes de Bioeconomia.


La Bioeconomia, entesa com la gestió circular dels residus agraris i la seva incorporació a cadenes de valor, serà sens dubte una de les línies de treball amb més futur per a Amèrica Llatina.

En la segona fase del webinar, s'han revisat els principis de transformació de zones urbanes mitjançant l'ús de solucions basades en la naturalesa (NBS). A partir del principi de reduir l'impacte de qualsevol activitat econòmica i descarbonitzar les nostres ciutats i processos, es repassen alguns indicadors lligats a la introducció de NBS i a l'economia circular de l'aigua.


Les principals activitats econòmiques hauran de demostrar en pocs anys la seva "neutralitat" pel que fa a l'impacte sobre els serveis ecosistèmics.

Mireu el Webinar - Aquí


Sobre Xarxa Hondurenya d'Avaluació (REDHPRESS)


Creada el 2005. Objectius:

i) Potenciar la capacitació tècnica dels seus membres,

ii) Contribuir a millorar la qualitat i efectivitat de la inversió a el desenvolupament,

iii) Establir vincles interinstitucionals,

iv) Contribuir a el foment d'una cultura avaluativa i la rendició de comptes

v) Posar en relleu l'avaluació en l'agenda nacional, regional i global




15 views0 comments
bottom of page