top of page

UNESCOSOST concreta aliances a Hondures

Updated: May 11, 2020

Urbanisme, ciutats flotants i bones pràctiques per a la indústria de la construcció, van ser els temes que van ocupar l'agenda de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC en la seva visita al pais centreamericà



Barcelona, 6 de març


Hondures es converteix en el primer país de Centreamèrica a donar-li viabilitat a una estratègia a nivell urbanístic que inclou el disseny i posada en marxa de ciutats flotants. Una estratègia que implica la coordinació i sinergia entre el sector públic, l'acadèmia i les organitzacions internacionals. Jordi Morató, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, va participar com a ponent en el “Primer Congrés Internacional d'Urbanisme i Ciutats Flotants per al Desenvolupament Sostenible Ambiental, ‘WeFloatHondures 2020´”.


La visió del projecte WeFloat Honduras 2020 apunta a transformar el sector del turisme i d'infraestructura del país integrant criteris de sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, l'esdeveniment, celebrat a les instal·lacions de la Universitat Tecnològica Centreamericana (UNITEC) de Sant Pere deSula, va trobar en la ponència de Jordi Morató, denominada “Ecotecnologíes per a la Gestió Sostenible de l'Aigua i l'Emergència Climàtica”, els aspectes més destacats en el context global que garanteixen l'aplicabilitat i per tant l'èxit del projecte segons l'entorn i les condicions locals.


A més, el director d'UNESCOSOST va rebre el reconeixement del Congrés Nacional d'Hondures pel suport rebut en la implementació de bones pràctiques en el sector de la construcció. L'anterior contribueix a estrènyer els llaços de cooperació entre aquest país i la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, els quals ja van donar els seus primers resultats per la concreció d'una assessoria directa en temes d'aigua.


La nostra Organització veu amb optimisme aquest projecte amb segell hondureny sustentat en la cooperació, la innovació i l'ecodisseny. A més, saluda els esforços d'aquest país per enfortir les seves polítiques de gestió ambiental, específicament les relacionades amb l'aigua i al voltant del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible –ODS-.








9 views0 comments
bottom of page