top of page

Ricardo Villasís, In Memoriam

El passat mes de maig ens deixava el nostre col·laborador i amic, Ricardo Villasís Kleever. Ricardo va ser dels primers impulsors de la xarxa UNESCOSOST, acollint els investigadors de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i sempre obert a la creació de noves propostes de col·laboració.




Ricardo Villasís era doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de San Luis Potosí (UASLP); màster en Habitatge i Gestió Urbana per l'Université d'Aix-Marseille, França; i formació d'arquitecte a l'UASLP. Professor-investigador de la UASLP; professor convidat i conferenciant en diverses institucions d'educació superior, entre les quals destaca l'Institut Tecnològic de la Construcció de la Universitat Autònoma de l'Estat de Morelos, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat d'Alcalá d'Henares. Ha publicat articles i capítols de llibres sobre desenvolupament urbà, sostenibilitat i indicadors urbans, habitabilitat i violència a les ciutats. Va ser el responsable de l'Observatori Urbà Local (CONACYT-SEDESOL, UN-Hàbitat) i del projecte de l'Observatori Ciutadà de Seguretat de SLP (OCS-SLP).



Sens dubte, els que vam tenir la sort de conèixer-lo, el recordarem sempre. Per ser una persona capaç de combinar la seva extraordinària brillantor amb una senzillesa i amabilitat exquisides, sempre proper al seu interlocutor, fos qui fos. Des de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat volem agrair la seva enorme tasca i dedicació. Gràcies per compartir aquesta aventura internacional, mantenint sempre el seu somriure.


gràcies Ricardo


7 views0 comments
bottom of page