top of page

RECNET participa a l'última publicació d'ONU-HÀBITAT

La col·laboració es dóna en el marc de les recerques avançades per l'equip de treball de RECNET al voltant de la resiliència climàtica de les ciutats.


Barcelona, 2 de setembre 2020


La publicació busca convertir-se en una guia per incloure els elements relacionats amb l'acció climàtica a nivell urbà a l'interior de les Contribucions Determinades a nivell Nacional -NDC per les seves sigles en anglès-.


És important tenir en compte que aquestes Contribucions corresponen als compromisos de les nacions en el seu camí per garantir accions que permetin reduir les seves emissions i, a més, adaptar-se al canvi climàtic per mitjà d'estratègies i polítiques a nivell nacional.


La guia també té com a propòsit millorar, secundar, implementar, posicionar i crear escenaris de gestió on sigui possible incloure amb major efectivitat els assumptes de l'acció climàtica urbana a l'interior de la gestió que els governs nacionals i públics d'interès desenvolupen al voltant dels NDC.


En tal sentit, NicolaTollin, professor de la Southern Denmark University, membre de RECNET i col·laborador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, en la seva qualitat d'expert en temes de resiliència urbana enfront del clima, va col·laborar en la publicació a partir de les seves recerques en l'àrea dels processos de disseny i planificació de la transició sostenible per a les ciutats i les seves regions.


Sobre RECNET


Amb una xarxa formada per més de 90 entitats de 11 països diferents, l'eix principal de treball de la Xarxa RECNET, és el foment del Desenvolupament Comunitari Participatiu mitjançant la transferència d'experiències, la promoció d'accions soci-ambientals i activitats de sensibilització, que permetin promoure, vincular i articular l'apoderament de tots els actors involucrats.


RECNET es centra en quatre àrees principals de treball (energia, aigua, territori i biodiversitat), dirigides a desafiaments clau que han d'estar en constant innovació i recerca:


1. Adaptació i mitigació del canvi climàtic

2. Patrimoni Immaterial

3. Economia Verda i circular


Descarrega la Guia: Aqui

11 views0 comments
bottom of page