top of page

Recnet avança en la consolidació d'aliances

Updated: Jun 7, 2019

L'Organització, filial de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, va visitar la ciutat de Baltimore (EUA), i Ibagué (Colòmbia)



Terrassa, 29 d'abril de 2019


L'agenda de Duván López, investigador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i president de Recnet, va iniciar a la ciutat de Baltimore, Maryland, en el marc de la sessió anual de la Xarxa de Recerca en Resiliència Urbana i Sostenibilitat enfront d'Esdeveniments Extrems (URExSRN) de la Universitat d'Arizona. Durant la trobada es van plantejar nous escenaris d'intercanvi per a la resiliència i canvi climàtic amb ciutats llatinoamericanes. El diagnostic, la planeació i implementació, van ser els punts centrals amb els quals els investigadors proposen abordar els esdeveniments climàtics extrems a les ciutats i sobre els quals Recnet aporta la seva experiència a Medellín, Colòmbia.

Per la seva part i durant l'estada del president de Recnet a la ciutat de Ibagué, es van definir els mecanismes d'accés a recursos financers i tècnics de cooperació internacional que permetran la intervenció i recuperació de dues hectàrees de la conca Hato de la Vergin.


Les autoritats locals d'Ibagué, en representació de Carlos Fernando Gutiérrez Gamboa, gerent general de l'Empresa d'Ibague d'Aqüeducte i Clavegueram, van ressaltar la importància de convertir aquest espai en un “Laboratori per a la sostenibilitat i la pau”.

“Aquest periple emprès al llarg del mes d'abril, ens va permetre la força de l'intercanvi d'experiències i l'oportunitat d'establir noves aliances que permetin amplificar el treball cap a la sostenibilitat, la resiliència i la pau al territori”, va assenyalar Duván López. El president de Recnet i investigador, va finalitzar el seu recorregut per mitjà d'una conferència a la Universitat Cooperativa de Ibagué, denominada “Cooperació Internacional i Adaptació Institucional”.


Sobre Recycling the City Network –RECNET-

És important tenir en compte que Recnet neix amb l'objectiu de crear una xarxa d'institucions que permetin el desenvolupament social basat en innovació i que inclogui solucions per a la reducció de l'impacte mediambiental negatiu. Per a aconseguir-ho, la seva metodologia promou la participació comunitària, el treball col·laboratiu per a l'intercanvi d'experiències entre ciutats i la recerca de camp.

7 views0 comments
bottom of page