top of page

La Universitat de la Salle a Colòmbia se suma a la Xarxa d'Oficines Conjuntes UNESCOSOST

La Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC amplia la seva xarxa de treball a setze oficines a Amèrica Llatina situades en centres universitaris de Mèxic, l'Argentina, el Brasil, el Perú i Colòmbia. La xarxa de treball es complementa per mitjà de Recnet i la Xarxa Natura de la Universitat d'Arizona.



Terrasa, 9 de novembre de 2019


“Amb l'obertura de l'Oficina UNESCOSOST en la Universitat de la Salle, busquem posar en valor conceptes com l'Economia Circular, les Ecotecnologías i les Solucions Basades en la Naturalesa” va assenyalar Jordí Morató, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, durant la inauguració de l'oficina.


Els convidats al llançament van compartir el treball que des de sectors com l'enginyeria, la innovació i l'acadèmia, realitzen al voltant dels objectius que la sostenibilitat té a escala local. Al llarg del conversatorio que li va donar tancament a la jornada, els convidats van revisar els reptes al voltant dels conceptes que es vinculen a la nova oficina UNESCOSOST.


D'altra banda, Margarita Pacheco, periodista especialitzada en assumptes de sostenibilitat i encarregada de moderar el panell de tancament de l'esdeveniment, va destacar que l'enfortiment i treball conjunt entre les dues institucions permetrà analitzar i proposar ajustos institucionals per a aterrar l'economia circular en els diferents sectors de l'economia. La periodista, a més va destacar que el nínxol de l'Oficina Conjunta serà justament donar suport a accions que estan en curs en els territoris on UNESCOSOST té llarga experiència.


Com convertir-se en una Oficina Conjunta UNESCOSOST?


Les organitzacions interessades a convertir-se en un Oficina Conjunta UNESCOSOST, han de pertànyer a una institució acadèmica d'educació superior reconeguda al seu país d'origen. Una vegada existeixi un interès manifest entre les dues institucions i s'arribin a concretar visites a les institucions interessades, comunicacions formals i valoració dels temes de treball que podrien arribar a ser desenvolupats des de l'Oficina, es procedeix a la generació d'un conveni entre la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat interessada.

Segons el professor Juan Pablo Londoño, gestor de l'Oficina UNESCOSOST en la Universitat de la Salle, “un dels temes més importants per a donar-li obertura a l'Oficina, és la valoració que la Càtedra UNESCO realitza sobre l'oferta acadèmica en temes de sostenibilitat en els programes que són impartits en cadascuna de les institucions interessades”.


Mes informació:


9 views0 comments
bottom of page