top of page

La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat fa part de l'Escola d'Ecologia Urbana del Valle de Aburrá

Updated: Apr 13, 2020

Recerca, formació, comunicació i cooperació interinstitucional, són els eixos de treball que acompanyen la conformació de l'Escola.



Terrasa, 18 de novembre de 2019


L'Acord d'Enteniment té com a objecte articular els principals actors de la Vall de Aburrá (Colòmbia) al voltant del coneixement científic, la innovació i la tecnologia per al desenvolupament sostenible de la regió que comprèn els municipis de Barbosa, Girardota, Copacabana, Bello, Medellín, Envigado, Sabaneta, La Estrella, Itagüí i Caldas.


“Ens sentim agraïts d'aportar en aquest important projecte no sols amb li coneixement científic que és la base de la nostra Càtedra, de la mateixa manera, coneixem la regió metropolitana de la Vall de Aburrá gràcies al treball que, l'any 2010, realitzem per a la recuperació amb criteris de sostenibilitat, del sector denominat Altos de Moravia”, va assenyalar Margarita Pacheco, membre de l'equip UNESCOSOST a Colòmbia.

La Càtedra UNESCO se suma a l'objectiu gràcies al seu amplia experiència en el disseny i aplicació de projectes vinculats amb la Sostenibilitat de les ciutats a partir de conceptes com l'Economia Circular, l'adaptació al canvi climàtic i les Solucions Basades en la Naturalesa.

Un dels aspectes que es van destacar al llarg de la primera Assemblea General de l'Escola d'Ecologia Urbana, va ser la rellevància de l'Acadèmia i el seu conseqüent diàleg entre diversos membres del nivell local, per mitjà del qual és possible concretar i vincular estratègies capaces d'apuntar a escenaris de desenvolupament sostenible. “Apuntem a la creació d'una ruta que ens permeti traçar una política d'educació ambiental en el territori” va indicar Eugenio Prieto Soto, director de l'Àrea Metropolitana de la Vall de Aburrá.


Asamblea Escuela de Ecología Urbana [NOTA - Diálogos Metropolitanos - 2019-11-27]

9 views0 comments
bottom of page