top of page

Inscriu-te a la 2a trobada (18 Març): Bones Pràctiques sobre Hidrotecnologies Ancestrals

Updated: Mar 21, 2021

Ja pots inscriure't al segon esdeveniment, Bones Pràctiques sobre Hidrotecnologías ancestrals per a l'emergència climàtica, sanitària i alimentària - Casos d'Estudi a Iberoamèrica-, que es celebrarà aquest proper 18 de març.




La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (UNESCOSOST) de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Programa Hidrològic Intergovernamental de la UNESCO, a l'Oficina de Montevideo per a Amèrica Llatina i el Carib (PHI-LAC) i el seu Grup de Treball Educació i Cultures de l'Aigua a Amèrica Llatina i el Carib (GT ECA-LAC), en col·laboració amb les xarxes RECNET, NATURA i la Xarxa CYTED Siembra y Cosecha del Agua, uneixen els seus esforços per donar a conèixer, promoure i revaloritzar les hidrotecnologías ancestrals. L'objectiu de la convocatòria consisteix a identificar oportunitats que permetin rescatar aquest patrimoni cultural i posar-lo al servei dels processos que s'estan duent a terme a la regió per fer front als escenaris d'emergència climàtica, sanitària i alimentària.






Després de l'esdeveniment del dia 11 de març, on es van presentar un total de 12 casos i bones pràctiques emblemàtiques, en aquest segon esdeveniment, el dia 18 de març, es presentaran 7 casos més, després de la conferència magistral de Clemencia Plazas sobre els sistemes hidràulics zenús.


L'esdeveniment del dia 18 es va obrir amb el vídeo "L'Aigua i la seva Importància per als Pobles Indígenes", elaborat per Mochilon TV amb la participació d'indígenes kankuamos i wiwas de Sierra Nevada de Santa Marta.



Després de la presentació dels casos, un panell d'experts mundials multidisciplinari reflexionaran sobre la importància de les hidrotecnologíes ancestrals, i un segon panell d'institucions de govern i de cooperació parlaran sobre les estratègies de futur pel que fa a l'ús d'aquestes ecoinfrastructures ancestrals.



DIA: dijous 18 de març


HORA:


09:00-12: 00 PM Mèxic / Hondures

10:00-13: 00 PM Colòmbia / Panamà / Perú

11:00-14: 00 PM Bolívia

12:00 -15: 00 PM Uruguai / Brasil / Xile

16:00 -19: 00 PM Spain



PREU: Gratuït, prèvia confirmació i registre.


REGISTRA'T AQUI





Descarrega el programa detallat aqui.


bottom of page