top of page

Inscripcions obertes pel curs sobre Hidrotecnologies Ancestrals

L'objectiu del curs és posar en valor el rescat de les hidrotecnologies ancestrals com a patrimoni cultural immaterial vinculat a la gestió de l'aigua i la seva adaptació al context actual d'emergència climàtica i sanitària.


Les inscripcions són obertes fins al 10 de febrer.


Los canales fueron diseñados para la regulación del flujo del agua representados en los camellones que pueden ser identificados en las laderas del rio de la imagen
Canals comunitat indígena Zenú (Colombia). Foto: Jordi Morató

Barcelona, ​​25 de gener de 2022


"Les Hidrotecnologies ancestrals es poden convertir en una solució eficaç d'adaptació i inclusió com a eines multifuncionals per a la gestió de la contaminació difusa, la seguretat alimentària i sanitària, el control d'inundacions i sequeres, els serveis ecosistèmics, la conservació de la biodiversitat i el desenvolupament econòmic, entre d'altres", assenyala l'Agència de Cooperació Espanyola (AECID) al document que presenta el curs.


En aquest curs conflueix el coneixement i les experiències a Amèrica Llatina que donen compte de l'estat i el potencial d'algunes de les hidrotecnologies ancestrals més destacades del continent a països com Mèxic, Colòmbia, Equador, Perú i Bolívia.


El curs s'impartirà virtualment i és gratuït. A més, està dirigit a directius i tècnics especialistes, gestors locals de l'aigua, professorat universitari, investigadors d'organismes públics encarregats de donar subministrament d'aigua potable a la població, de gestionar i investigar els recursos hídrics, els boscos, l'agricultura i les àrees naturals protegides de l'àmbit d'ALC. I també a membres de comunitats amb Hidrotecnologies ancestrals al seu territori.


Aquest curs és el resultat de diverses trobades anteriors realitzades per la xarxa UNESCOSOST i els seus aliats.


A continuació, compartim la sèrie de vídeos de l'any 2021 com a resultat de la primera Trobada sobre Hidrotecnologies Ancestrals:.



Pas a pas de la inscripció


Les persones interessades en el curs, han de fer el procés d'inscripció segons indica aquest enllaç. Per conèixer el programa, cal visitar el dossier de presentació que es troba disponible en aquest link.


Dates i horaris clau: Aula Virtual Intercoonecta 07 - 08 i 14 de març 2022


8:00 AM - 13:30 PM Mèxic

9:00 AM - 14:30 PM Colòmbia

9:00 AM - 14:30 PM Perú

10:00 AM - 15:30 PM Bolívia

11:00 AM - 16:30 PM Xile

11:00 PM - 16:30 PM Brasil

11:00 PM - 16:30 PM Uruguai

15:00 PM - 20:30 PM Espanya


PAS 1 - Registrar-se com a USUARI al Portal INTERCOONECTA

- Mà dreta on diu ENCARA NO ESTÀ REGISTRAT/DA?: REGISTRE

- En dades d'identificació heu de considerar importants els camps següents:

* Nom d'usuari: Haureu de col·locar claus que us permetin realitzar la vostra inscripció a l'activitat, per tant, heu de guardar-les en un lloc segur que les pugui recuperar després.


* Contrasenya*: Heu de tenir 8 dígits mínims seguit d'un símbol, per exemple: seguro777* (Si us plau guardar la contrasenya)


- Un cop emplenats tots els camps, per gravar-ne el registre, punxar a l'opció: ENVIAR


- Si la vostra inscripció es va realitzar correctament, rebreu automàticament en un correu electrònic, un missatge que l'adreçarà a la vostra fitxa d'inscripció.


PAS 2: Inscripció com a PARTICIPANT al Curs Virtual


- Un cop ja està inscrit com a USUARI i disposa del seu “Nom d'usuari i Contrasenya” - Novament ingressar al formulari:

- Mà de dreta fer clic a: Accedir per Inscripció

- Punxar a: Accés a la seva àrea privada

- Aquí haurà d'ingressar el que va fer al (pas 1) el seu Nom d'Usuari* i Contrasenya*

- Apareixerà la vostra fitxa d'usuari amb les vostres dades personals i altres camps nous sobre el vostre perfil professional en relació amb l'activitat a la qual s'està inscrivint.


- Tenir a mà i adjuntar en format (pdf):

* Curriculum vitae (max. 3 pàgines)

* Carta aval


- Un cop emplenats tots els camps professionals fer clic a: Enviar

- Finalment rebreu un correu automàtic que us indica que la vostra inscripció va ser realitzada correctament.

Si tinguéssiu algun inconvenient per inscriure's, torneu a: Àrea Privada, i descarregueu el manual d'inscripció.


Coordinadors del Curs Hidrotecnologies Ancestrals


La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UNESCOSOST) coordina aquest curs amb la participació del Fons de Cooperació per a Aigua i Sanejament (FCAS), el Programa Hidrològic Intergovernamental (PHI) de la UNESCO, el Grup de Treball d'Educació i Cultura de l'Aigua a LAC, conjuntament amb altres Càtedres UNESCO d'Uruguai, Argentina, Equador i Paraguai, entre d'altres entitats col·laboradores entre les quals hi ha l'Agència de Cooperació Espanyola (AECID).



14 views0 comments
bottom of page