top of page

Gestió del Risc per Lliscament en vessant a Altos de la Estancia, Bogotá.


El projecte "Altos de l'Estancia" a Ciudad Bolívar (Bogotà, Colòmbia) va ser seleccionat el 2015 entre les 20 principals iniciatives globals de gestió de riscos (Sendai Summit, 2015).



Altos de la Estancia
Recovery of soil protection zone declared in the risk sector “Altos de la Estancia” at the locality of Ciudad Bolívar

El pla integral "Recuperació de la zona de protecció del sòl declarat en el sector de risc Altos de la Estancia a la localitat de Ciudad Bolívar" liderat per l'Institut Distrital de Gestió del Risc i Canvi Climàtic (IDIGER), va ser executat i administrat per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, l'Oficina Conjunta UNESCOSOST Colòmbia (TDEA-UPC) i RECNET, i amb la participació del Jardí Botànic de Bogotà (JBB).


L'objectiu principal d'aquest projecte va ser el desenvolupament i implementació de metodologies per encoratjar i implementar projectes comunitaris sostenibles per a la reducció de riscos a Altos de la Estancia, a través de l'intercanvi d'experiències, la realització socioambiental i la conscienciació de la propietat ciutadana del parc.


Les principals activitats del projecte són:

  • Coordinar accions per estabilitzar el sòl, reubicar les famílies i mitigar el risc.

  • Administri l'escorrentia i disminueixi el seu impacte en la generació de risc.

  • Reconèixer el risc com una construcció social, i la gestió del risc com un procés participatiu que busca millorar les condicions de vida i el benestar de la població a través de la reducció de pèrdues i danys.

  • Fomentar el desenvolupament d'activitats que promoguin el desenvolupament local.



La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, l'Oficina Conjunta UNESCOSOST Colòmbia (TdeA-UPC) i RECNET van transferir gran part del procés participatiu de transformació que va tenir lloc a Moravia, Medellín, a Bogotà. La idea és seguir el mateix esquema incorporat en el procés de capacitació basada en l'apropiació, capacitació, creació d'un pilot per a la gestió de l'escorrentia, plantes de bioenginyeria i promoció d'iniciatives comunitàries de monitorització i iniciatives de desenvolupament humà sostenible.








10 views0 comments
bottom of page