top of page

Expo - L'aigua que treu la fam

Updated: Sep 16, 2018

El dimarts 11 d'octubre de 2011 es va inaugurar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) l'exposició "L'aigua que treu la fam", organitzada per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, Acció contra la Fam, el mNACTEC i la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Terrassa.



El "Aigua que treu la Fam" és un exposició conjunta de l'ONG Acció contra la Fam, que presenta "Mercat Fam: obert 24 hores" i de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC "Aigua per menjar: gestió sostenible de l'aigua i sobirania alimentària ", en un espai expositiu de 250 metres quadrats.


L'acte inaugural que va comptar amb la presència d'aproximadament 150 assistents, va estar a càrrec del Sr. Eusebi Casanelles, president del Consell Rector del mNACTEC, i va comptar amb les intervencions del Dr. Jordi Morató, coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC , de la Sra. Natalia Anguera, delegada a Catalunya d'Acció Contra la Fam, del Sr. Carles Llorenç, Director general de l'Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament, i de la Sra. Josefina Soler, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Terrassa.


L'exposició pretén transmetre una visió propera sobre la gestió integral de l'aigua, ressaltant la seva importància dins de l'àmbit de la sobirania alimentària.

D'una banda "Mercat Fam: obert 24 hores" és un espai que ens permet aprofundir en la manera en què la població local percep el que ocorre en regions afectades per l'escassetat d'aliments, donant a conèixer els rostres i històries darrere d'aquesta problemàtica.


D'altra banda, "Aigua per menjar: gestió sostenible de l'aigua i sobirania alimentària" ens permet apreciar la importància de dur a terme una gestió sostenible de l'aigua com a part de les capacitats necessàries per assegurar la productivitat del territori, alhora que es destaca la importància del recurs en la disminució de la vulnerabilitat davant les amenaces climàtiques i ambientals a què s'enfronten les comunitats. Per l'estreta relació que tenen aquestes dues problemàtiques mundials, ambdues exposicions han sumat esforços per tal de tenir un impacte encara més gran entre els visitants. L'exposició presenta els següents continguts:

  • Aigua per a la vida.

  • Crisi de l'aigua.

  • Gestió sostenible de l'aigua.

  • Aigua i sobirania alimentària.

  • Cas d'estudi (1): La transformació socioambiental del "Morro de Moràvia" a Medellín (Colòmbia).

  • Cas d'estudi (2): Sanejament sostenible i reutilització de l'aigua regenerada al semiàrid del nord-est del Brasil.

Per l'exposició es va dissenyar un FULLETÓ que recull els principals aspectes de l'exposició.


Enllaç per descarregar el catàleg i fullet de l'exposició "Aigua que treu la fam"



Descarrega el Catàleg de l'Expo



13 views0 comments
bottom of page