top of page

En memòria del Dr. Arcadi Oliveres Boadella

Sempre agraïts al Dr Arcadi Oliveras, membre de l' equip de professors del programa de Doctorat en Sostenibilitat. La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC lamenta la seva mort i envia les seves condolences a familiars, amics i col·legues.

Barcelona, 7 d'abril de 2020


"Arcadi, activista social, gran professor i immillorable persona. Recordo les teves classes del programa de doctorat Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme com una experiència sorprenent.

Ens feies descobrir tot un món des de una mirada global a on les referències eren els drets humans i la justícia social. Tenies la virtut i el saber comunicar el teu coneixement despertant l’esperit crític amb exemples propers i anecdòtics. En el moment que sortíem de classe totes i

tots comentaven amb indignació tot el què havíem après i ens faltava temps per anar-ho explicar als amics i amigues. Esperem ser dignes de la teva herència i fer un món més just i en pau. Gràcies per ser tu, saber estar i no tenir un no per ningú", Beatriz Escribano, membre de l'equip directiu de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat.


El Dr. Oliveres Boadella va col·laborar en diferents xerrades i activitats organitzades per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC. Va formar part de projectes significatius de la Càtedra UNESCO, com la consulta per l'abolició del Deute Extern, el naixement de l'Observatori del Deute per la Globalització i el "No a la Guerra". I també de diferents projectes docents, com l'assignatura de lliure eleccció "Aproximació als països en vies de desenvolupament", des del 1994 a l'any 1997.


La seva comprensió i postura acadèmica dels entorns creats pel sistema econòmic actual, van establir les bases per a un nou pensament en coherència amb la pau i la justícia social. La perspectiva del seu pensament serà present en el treball que condueix a la construcció d'un planeta amb base als criteris de sostenibilitat.


Amb profund agraïment,

Equip Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya

18 views0 comments
bottom of page