top of page

Col·laboració de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC amb Grundfos

En el marc del projecte PRIMA SureNexus, es va desenvolupar la visita de 2 investigadors de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC al Global Water Utility Competence Centre de l'empresa Grundfos, a Copenhaguen, Dinamarca, per analitzar una col·laboració en l'anàlisi del NEXUS Aigua -Energia.


Es busquen noves solucions per conservar l'aigua sense perdre eficiència energètica. L'empresa danesa Grundfos, líder mundial en la fabricació de bombes d'aigua, està desenvolupant una bomba que fa la funció d'una turbina, o depenent de les condicions, una bomba acoblada a una turbina (PAT, pump as turbine), que minimitza les necessitats energètiques als bombaments d'aigua. A la reunió van participar Xavier Belda i Stefan Gerlach per part de Grundfos, i també Geraldine Tsu Yee Lin Bagger, Directora del departament de sostenibilitat i canvi climàtic.


En el projecte SURENEXUS, la bomba com a turbina pot sens dubte millorar l'eficiència energètica, en tots els processos de bombament, optimitzant per tant el NEXUS aigua-energia, reduint alhora l'impacte negatiu sobre els ecosistemes.


La candidata a PhD Olga Lucía Sanchez Santander incorporarà els sistemes de bomba-turbina-PAT, com a tecnologies per a la recuperació d'energia al model de NEXUS Aigua-Energia, que s'està desenvolupant dins del projecte SureNexus.



6 views0 comments
bottom of page