top of page

Beca Fundació Carolina 2019. L'Educació, una eina per treballar pels nostres territoris.

Updated: May 22, 2022

Isaleimi Quiguapumbo, que es va convertir en la primera dona indígena a guanyar una beca de la Fundació Carolina, ens comparteix la seva experiència i ens convida a participar en aquestes convocatòries per estudiar a l'exterior i aportar a la millora de la qualitat de vida en els nostres territoris.


Nascuda al resguard Páez de Corint, al Nord del Cauca, egressada del programa de Geografia de la Universitat del Cauca, amb mencions honorífiques pel seu rendiment acadèmic, va ser la guanyadora d'una de les beques que atorga la Fundació Carolina per realitzar els seus estudis de màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals a la Universitat d'Alacant, Espanya.


Tota la seva formació acadèmica l'ha rebut en institucions públiques, és per això que, per a ella, l'educació és l'eina per canviar el món i per "deixar una herència on els joves indígenes es sentin orgullosos".


La guanyadora de la beca, va compartir la seva experiència amb els estudiants del Cabildo Indígena d'Estudiants d'Educació Superior de Popayán, CIDES, fent èmfasi especial en motivar els estudiants indígenes a presentar-se a aquestes convocatòries per adquirir nous coneixements que posteriorment es puguin aplicar en els territoris de procedència.


Entre el diàleg, van sorgir reflexions al voltant de les oportunitats que ofereixen les entitats governamentals per a l'educació dels joves, i es va arribar a la conclusió que s'han d'obrir espais per als indígenes del departament del Cauca per millorar l'accés a l'educació superior.


Va afegir a més que les beques haurien de brindar més oportunitats perquè la dona indígena pugui demostrar el coneixement i aportar a la planificació i la presa de decisions al territori.

Finalment, Isaleimi va convidar els joves indígenes estudiants a sentir-se orgullosos de la seva identitat:

"Sentim-nos orgullosos dels nostres ulls ametllats, d'aquest color canyella, del cabell negre i llarg, amb esforç i dedicació tot és possible"

4 views0 comments
bottom of page