top of page

Aliances per a l'Emergència Climàtica i Sanitària a la Vall de Aburrá, Colòmbia

Updated: Jul 23, 2022


Avanços sobre les activitats desenvolupades en marc del projecte seleccionat pel programa de Cooperació per a la justícia Global de Barcelona en la seva convocatòria del 2021.


L'objectiu del projecte és promoure el diàleg entre actors socials i institucionals, que condueixi a un model participatiu de governança en conques urbà-rurals. Aquest model s'implementarà a través del codi-disseny d'ecoinfraestructures resilients apropiades per a l'emergència climàtica i sanitària, que alhora són instruments per a l'apropiació i la recuperació de l'espai urbà degradat. Per complir amb aquest objectiu, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat a la Universitat Politècnica de Catalunya i les Institucions Universitàries ITM i Tecnològic d'Antioquia han constituït una Secretaria Tècnica per a la gestió del projecte i han convocat Empreses Públiques de Medellín, Àrea Metropolitana de la Vall de Aburrá, Corporació Autònoma Regional del Centre d'Antioquia - CORANTIOQUIA, Secretaria de Medi Ambient de Medellín i Corporació Conca Verda per a la conformació d'una Mesa Interinstitucional.


Conversatori sobre Solucions Basades en Natura (SbN)


El passat 1 de març del 2022 la Secretaria Tècnica va realitzar un conversatori sobre Solucions Basades en Naturalesa (SbN) i el seu rol en la gestió integral del recurs hídric en el marc del projecte. L'esdeveniment va comptar amb la participació de les entitats locals membre de la Taula Interinstitucional.


Recorreguts per les microconques “La Iguaná” i “Santa Elena”


Durant l'abril i el maig es van realitzar jornades de treball que van permetre identificar oportunitats d'articulació del projecte amb plans i programes vigents a l'Entitats que fan part de la Taula Interinstitucional i actualment, s'estan definint llocs prioritaris per a intervenció a les diferents microconques, amb base a criteris establerts de manera conjunta per les entitats que formen part del projecte.

8 views0 comments
bottom of page