top of page

Emissió en Streaming per Youtube! Aigua Circular - Gestió de l'aigua a escala-local regional

Updated: May 3, 2021

L'Observatori de l'Aigua de Terrassa, convida el 6 de maig a les 16:00 h., a la xerrada Aigua Circular, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, amb la presència d'experts de Catalunya i Europa.



Dia: 6 de maig del 2021

Hora: 16:00 h. CET

Lloc: Sala d'Actes, Edifici TR1, ESEIAAT

Colom, 1. Terrassa-08222


Jornada Semi-Presencial.






Les ciutats de tot el món estan exposades a importants desafiaments interconnectats com la urbanització, el creixement de la població, el canvi climàtic i l'esgotament dels recursos naturals. L'aigua és un component central d'aquests desafiaments presents i futurs, i és fonamental per al desenvolupament urbà sostenible.


Un nombre creixent de ciutats s'enfronta a desafiaments en la gestió dels seus recursos i serveis hídrics a causa de l'escassetat d'aigua i a l'augment de la demanda d'aigua. A més, la creixent freqüència i magnitud dels perills de l'aigua induïts pel clima, com les inundacions i les sequeres, està amenaçant els mitjans de vida, les poblacions, les infraestructures i els ecosistemes urbans.


En aquest context de canvi, el Pla d'Acció en Economia Circular i el pacte verd (Green Deal) suposen un punt d'inflexió a la Unió Europea. Però sens dubte, la pandèmia de la COVID-19 ens ha fet reflexionar a tothom del canvi necessari en molts dels processos que estem portant a terme a les nostres societats urbanes.



La jornada comptarà amb la presència d'un dels millors experts mundials en solucions basades en la naturalesa, l'investigador Carlos Arias, de la Univ. de Aarhus a Dinamarca, que ens mostrarà el model danès de Gestió de l'Aigua urbano-rural.




Des de Catalunya, Sergi Martí, president d'AQUA ESPAÑA ens parlarà dels reptes de la transició de l'Aigua a la Indústria, i Silvia González, coordinadora de la Comissió d'Aigües grises i pluvials d'AQUA ESPAÑA ens donarà una visió de l'estat actual de l'aprofitament d'aquestes noves fonts de recursos hídrics, les aigües grises i les pluvials.


Finalment, Jordi Morató, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat ens donarà una perspectiva catalana de la circularització en operadors públics d'aigua.


Us esperem!!


Descarrega el Programa.






17 views0 comments
bottom of page