top of page

Acord de cooperació entre Salvador de Bahia i la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC


El 17 de novembre del 202,2 Daniel Crespo Arteaga, rector de la Universitat UPC i la vicealcaldessa de Salvador de Badia (Brasil), Ana Paula Matos van signar l'acord entre les institucions. Els objectius principals d‟aquest acord són: millorar la resiliència urbana, fomentar el desenvolupament social i sostenible i abordar accions per afrontar l‟emergència climàtica.


El director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, el professor Jordi Morató Farreras i Olga Lucía Sánchez Santander, investigadora de la Càtedra i candidata a PhD, es van reunir amb la vicealcaldessa i el seu equip per explorar la possibilitat de replicar alguns projectes que s'han desenvolupat a ciutats d'Amèrica Llatina, com per exemple, alguns dels projectes coordinats per la Càtedra UNESCO a la ciutat de Medellín, Colòmbia, que abasten tant la part socioeconòmica com la part tecnològica, a través de l'ús de solucions basades en la natura (NbS) per fomentar la resiliència urbana davant del canvi climàtic.


Per aconseguir aquests objectius, es pensa realitzar les següents accions estratègiques de col·laboració durant el 2023:

  • Conveni Bàsic de Cooperació Tècnica, Científica i Tecnològica

  • Intercanvi dexperiències, coneixements tècnics i regulacions.

  • Col·laborar des de la docència, investigació i desenvolupament científic i tecnològic en sectors socioeconòmics per tal de realitzar transferència de coneixement i innovació.

  • Fomentar aliances i associacions estratègiques entre institucions per emprendre projectes d'interès comú.


Dins del conveni van quedar establertes les àrees específiques de cooperació entre la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat – UPC i l'ajuntament de Salvador de Bahía:

  1. Transformació Social, Acció Climàtica, Desenvolupament Sostenible i Resiliència; Formació i sensibilització dels empleats municipals sobre els ODS i l'Agenda 2030

  2. Suport a organismes públics per a la sensibilització sobre el canvi climàtic a les comunitats, a través dels Centres Comunitaris de Protecció i Defensa Civil (NUPDEC), que són “grups de veïns degudament preparats i compromesos amb la reducció de riscos a la seva comunitat”

  3. Suport tècnic per crear una guia d'economia circular

  4. Cooperació entre Secretarias Distritals, Organismes i Institucions dels dos països.

4 views0 comments
bottom of page