top of page

Visita tècnica al prototip de paret vegetada “wetwall”


La primera visita tècnica al prototip WETWALL Barcelona es va realitzar el dia 16 de gener del 2018 i va comptar amb la presència de representants de la UPC, de la UPF, de l'ICSURO i doctorands.



Un concepte innovador per al tractament d'aigües residuals urbanes. Davant les amenaces futures sobre la reducció de la disponibilitat de terres i el creixement exponencial de la població, les solucions basades en la naturalesa (NBS), com les parets verdes, que poden ocupar espais verticals per al tractament d'aigües grises, poden representar una estratègia sostenible per a la mitigació del canvi climàtic.


En aquest sentit, el WETWALL és un concepte de disseny de façanes verdes per al tractament d'aigües grises que integra els conceptes de l'economia circular a través de la reutilització de subproductes de diferents cadenes productives com a substrats filtrants. El concepte s'està desenvolupant per la doctoranda Joana Amèrica Castellar dóna Cunha, de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat - Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), col·laborant amb la Universitat Pompeu Fabra, Universitat d'Aarhus i el Consell nacional de desenvolupament científic i tecnològic ( CNPQ-Brasil).


El desenvolupament del prototip va comptar amb la col·laboració d'empreses i institucions com Aldrufeu i associats, YTONG, EIXVERD i Institut Català del suro (ICSURO) que respectivament, van donar les plantes i substrats.


L'objectiu principal de la visita tècnica va ser presentar les innovacions proposades per la tesi doctoral en l'àmbit del disseny del prototip WETWALL per al tractament d'aigües grises.


12 views0 comments
bottom of page