top of page

Taller d'Ecotecnologies al Cauca, Colombia - Projecte Aquarisc

Updated: Sep 29, 2018


Del 19 al 21 de setembre de l'2018 es va realitzar a Popayan, Cauca (Colòmbia) el 1er Taller de Ecotecnologies coordinat per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, emmarcat en el projecte AQUARISC.




El Taller d'Ecotecnologies s'emmarca dins el projecte "Vulnerabilitat i Risc en Sistemes d'Aigua Potable al Cauca - AQUARISC), finançat amb recursos de regalies a través de l'aliança Governació del Cauca i Universidad del Valle (CINARA), vinculant a la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Corporació Autònoma Regional del Cauca - CRC, Clúster Creatic, EMCASERVICIOS i el Centre Regional de Productivitat i Innovació del Cauca - CREPIC i les nou alcaldies dels municipis beneficiaris.



Les ecotecnologies contribueixen a minimitzar els impactes generats al medi ambient derivats de l'activitat humana mitjançant la recuperació, la restauració i ampliació dels ecosistemes.


L'objectiu general del taller és formar líders gestors en la implementació de pilots d'ecotecnologies per a l'optimització de sistemes de potabilització i per a la protecció de les conques a través de la gestió sostenible dels recursos hídrics, la protecció de les zones de generació d'aigua i la valoració dels serveis ecosistèmics.


Entre els objectius específics del taller, cal destacar els següents:

  1. Promoure l'ús de ecotecnologies en funció de la seva eficiència tècnica i dels aspectes econòmics, socials i ambientals d'una regió.

  2. Presentar bones pràctiques de ecotecnologies per a la gestió sostenible dels recursos hídrics; transformació de zones urbanes; aiguamolls de tractament per a la descontaminació; economia circular en agricultura i agroindústria; i d'apropiació social al Cauca.

  3. Donar pautes per a la creació de negocis inclusius i sostenibles.

  4. Generar una estratègia d'apropiació social i transferència tecnològica suportada en processos d'educació ambiental amb participació de les comunitats enfortint la relació entre actors involucrats.

  5. Realitzar una visita de camp en zones d'intervenció de la Conca Rio Piedras per fer una avaluació de la implementació de ecotecnologies.


Perfil del participant: (a qui està dirigit)

El Taller està adreçat a tots els professionals, professors i estudiants d'universitats, centres de recerca, administració, comunicadors, líders locals i interessats en ecotecnologies.


La jornada del dia 20, que se celebrarà a l'Auditori La Quimera de la Corporació Universitària Autònoma del Cauca serà lliure per al públic en general.


Les jornades del dia 19 i 21 seran per a formació interna dels tècnics del projecte AQUARISC.


 

Cliqueu per veure el Programa

10 views0 comments
bottom of page