top of page

Programa RESURBE per RECNET

El programa RESURBE és una plataforma oberta interdisciplinària, multisectorial i internacional, en col·laboració amb més de 60 organitzacions a tot el món, inclòs el CRPP de UNHabitat i la Xarxa Reciclar Ciutat (RECNET).



El programa RESURBE té com a objectiu facilitar la co-creació de coneixement i l'intercanvi entre governs locals i regionals, universitats i centres de recerca, organitzacions internacionals, moviments de base i altres parts interessades dels sectors públic i privat.

El programa RESURBE s'enfoca en promoure projectes d'investigació, creació de capacitats i desenvolupament urbà a tot el món, així com per donar suport a polítiques informades, sobre resiliència urbana i adaptació / mitigació del canvi climàtic.


En resum, els esforços de RESURBE estan dirigits a promoure la transició sistèmica per a les ciutats basada en la coevolució i la innovació social, a través de processos participatius justos i inclusius. En aquest sentit, RESURBE adopta un enfocament participatiu de desenvolupament comunitari, en afavorir la innovació dels sistemes socioecològics per reduir la vulnerabilitat de les comunitats locals i millorar el benestar humà.


Les activitats principals de RESURBE inclouen:

  • Co-creació d'una base de coneixement comú;

  • Organitzar la recopilació sistemàtica de les millors pràctiques i estudis de casos a tot el món;

Aquestes activitats són funcionals per assolir els objectius clau, que inclouen:

  • Desenvolupar projectes de recerca innovadors;

  • Donar suport a la realització de projectes de desenvolupament urbà i transformació.

  • Desenvolupar activitats de desenvolupament de capacitats, particularment projectes de capacitació i educació;

  • Donar suport a la formulació de polítiques informades, des del nivell local fins a l'internacional.


El programa RESURBE està organitzat amb 7 grups de treball (panells), amb els temes previstos en l'organització general del Programa Internacional RESURBE:


Panell I: Gestió de riscos i adaptació al canvi climàtic

Panell II: Metodologies i eines per a la resiliència i l'ecoinnovació sistèmica

Panel III: Disseny de processos estratègics de planificació urbà-regional.

Panell IV: Patrimoni Immaterial

Panell V: Economia circular i metabolisme

Panell VI: Processos participatius. Codisseny i coevolució

Panell VII: Ciutats Saludables


La coordinació d'aquests grups estarà a càrrec d'especialistes locals en cadascun dels temes que s'abordaran. En els grups de treball, es presentaran documents sobre els temes que s'abordaran per a la discussió grupal. El resum d'aquests documents, o el treball complet, es presentarà als coordinadors per a la seva publicació i serà el producte principal de "Ciutats resilients: repensant la transformació urbana", una sèrie de llibres de Springer.


RESURBE és un programa obert i dinàmic que creixerà i s'expandirà, seguint els principis de co-evolució, al llarg de tota la seva durada. Es convida a noves organitzacions i individus a unir-se al consorci i als grups de treball.

Les conferències principals de RESURBE es poden seguir en els següents enllaços:


RESURBE ha estat llançat per RECNET Recycling the City Network International, i està coordinat per Hermilo Salas (president del Consell), Nicola Tollin (Director Executiu / CEO) i Jordi Morató (Director Executiu / COO).



RESURBE està organitzat per la xarxa RECNET (Recycling City Network), la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i la Universitat del Sud de Dinamarca (SDU), en col·laboració amb ONU-Hàbitat, UNISDR i moltes altres organitzacions a tot el món.

12 views0 comments
bottom of page