top of page

Presentació del Programa Intensiu de Disseny de Polítiques per a la Resiliència


Presentació del Programa Intensiu de Disseny de Polítiques per a la Resiliència de l'Escola de Disseny i Enginyeria Elisava Barcelona. El programa, desenvolupat amb la col·laboració de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, té com a objectiu capacitar els agents del canvi positiu perquè contribueixin a l'acció i l'impacte per a una societat millor.



Dillun 12 Noviembre 2018

18:30

Pabelló Sant Leopold, Recinte Modernista Sant Pau, Barcelona.



Com pot el disseny contribuir a una societat més justa des del coneixement global i alhora recolzant-se en iniciatives de base? Com pot el disseny transformar el nostre entorn, sense afectar-lo negativament, sense generar residus i sense obsolescència programada? Podem dissenyar amb consciència ambiental i fomentant al mateix temps una ètica i justícia social? Podem dissenyar entorns per millorar la resiliència dels habitants dels nostres entorns urbans?


El disseny, com a disciplina, requereix coneixement sobre les implicacions ètiques i polítiques específiques de l'acompliment professional en l'escenari social contemporani. El coneixement i anàlisi de les polítiques estratègiques de l'escenari internacional que afecten la feina del dissenyador, és absolutament necessari.


La relació amb l'estratègia de creació, l'ús de recursos materials, els mitjans de producció o la generació de serveis han de tenir, perquè el disseny compleixi amb la seva tasca de servei, una articulació directa amb els problemes actuals que afecten les persones i el medi ambient. En aquesta era de l'Antropocè, els dissenyadors com a solucionadors de problemes es destaquen com a agents catalitzadors per al canvi global.


La comunitat de dissenyadors s'enfronta a pensar més enllà del dissenyador omnipotent i l'obsessió amb certs productes, proposant un compromís cap a un disseny social transformador.

El programa ajuda als estudiants a superar els obstacles del disseny per a la resiliència mitjançant la combinació de diferents formats i eines, que inclouen coaching, xerrades en línia i cara a cara, laboratoris i viatges.


El programa tindrà una durada de 6 mesos, dividits en 4 fases diferents: un primer mes en línia, una etapa de 2 mesos a Barcelona, ​​seguida després 3 mesos de coaching en línia i sessions de laboratori.


Després de l'estada a BCN, cada estudiant torna al seu lloc d'origen i treballa com un equip internacional, utilitzant eines de treball col·laboratiu. Les propostes desenvolupades per cada equip es presenten en una Cimera Final d'una setmana. Durant aquesta Cimera es porta a terme un taller, on cada grup presenta els projectes, que són avaluats per un jurat internacional multidisciplinari.


Cada any la Cimera s'organitzarà en una ciutat diferent. En aquest moment, hi ha acords amb les universitats de les xarxes RECNET i Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, en 9 ciutats de 6 països diferents (Brasil, Perú, Colòmbia, Costa Rica, Argentina i Mèxic).


La sessió de presentació finalitzarà amb un còctel de networking.


26 views0 comments
bottom of page