top of page

Estada de Recerca de Joana Castellar a la Univ. d'Aarhus


La investigadora doctoral Joana Castellar, de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i del programa de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, va realitzar una estada de recerca a la Universitat d'Aarhus (Dinamarca), del 13 al 31 d'octubre del 2018, sota la supervisió del doctor Carlos Arias.La tesi doctoral està enfocada principalment en el desenvolupament del concepte innovador WETWALL que integra els processos de control de contaminants i nutrients dels aiguamolls de tractament en una estructura de paret vegetada. El prototip WETWALL, construït a Barcelona, ​​integra també els conceptes de l'economia circular de reutilitzar, reciclar i disminuir, mitjançant la reutilització de subproductes o residus de cadenes productives properes a l'àrea d'estudi, que són utilitzats com a substrat filtrant.


L'objectiu de l'estada va ser caracteritzar i avaluar la cinètica d'eliminació de fòsfor promoguda per un dels substrats utilitzats en el prototip WETWALL, el CAAC (Crushed autoclaved aerated concrete).


Fa uns quants anys que hi ha la col·laboració entre la Universitat d'Aarhus i la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, per al desenvolupament de ecotecnologies que satisfacin les necessitats socials, ambientals i econòmiques i afavoreixin el desenvolupament a nivell local i regional.


Les estades de recerca són en general enriquidores per als alumnes de doctorand, i a més serveixen per estrènyer llaços entre les institucions participants, fet rellevant per a la promoció de futures col·laboracions i de la interdisciplinarietat.


Altres articles de la tesi doctoral:

· "WETWALL" - an innovative design concept for the treatment of Wastewater at an urban scale. Desalination and Water Treatment doi: 10.5004 / dwt.2018.22143

· Cork es a sustainable carbó source for nature-based solutions treating Hydroponic wastewaters - Preliminary batch studies. https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2018.08.365


13 views0 comments

Коментарі


bottom of page