top of page

Construcció de ciutats resilients: interrelacions entre el canvi climàtic i la salut

Nova publicació a International Journal of Environmental Research and Public Health



Les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivades de la combustió de combustibles fòssils empitjoren la qualitat de l'aire i afecten el sistema climàtic. Mentre que el canvi climàtic afecta la meteorologia, afectant variables com la qualitat de l'aire i alterant la concentració i distribució dels contaminants, la contaminació atmosfèrica influeix significativament en el clima, provocant impactes negatius en la salut humana. A causa de la combinació de les altes temperatures, la contaminació de l'aire i l'alta densitat de població, les ciutats són especialment vulnerables als impactes del canvi climàtic.


La planificació i el disseny d'espais públics orientats a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic pot generar múltiples co-beneficis per a la salut humana, alhora que redueixen les desigualtats socials.


Per abordar les principals llacunes de recerca en la comunicació entre salut i els experts en planificació, i la manca de capacitat entre els sectors públics i els responsables polítics, és necessari promoure la creació de capacitats i l'intercanvi de coneixements entre els sectors de la planificació i la salut. L'objectiu d'aquest article és desenvolupar recomanacions preliminars per a un procés que permeti una avaluació integral de les interrelacions entre el clima i la salut, les vulnerabilitats socials, ambientals i econòmiques, i la qualitat dels espais urbans, per donar suport als governs locals, els responsables polítics i els institucions educatives en la presa de decisions informades per als espais públics. Els mètodes aplicats van ser una revisió de la literatura i entrevistes amb experts.


Descarrega Aquí

13 views0 comments
bottom of page