/*****/ /*****/

Trasllat del Prototip LIFE REAGRITECH a l’IRTA Torre Marimon

New 05/02/2018
Summary
El 18 de gener del 2018, el prototip REAGRITECH va ser traslladat a l'IRTA per al tractament d'aigua contaminada per nitrats.
 

Share Button

El 18 de gener del 2018, l’aiguamoll de tractament prototip del projecte REAGRITECH, Regeneració i reutilització d’aigua d’escorrentia i drenatge de parcel·les agrícoles a partir de la combinació de sistemes naturals de tractament (LIFE + 11 ENV / ES / 579), situat a Bellvís, Lleida, va ser traslladat a les instal·lacions Torre Marimon de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA per les sigles en català) a Caldes de Montbui, Barcelona.

 

L’innovador aiguamoll de tractament -compacte, modular i mòbil construït dins de contenidors marítims amb fons provinents del programa LIFE + de la Unió Europea- té com a objectiu reduir la quantitat de nitrats presents en l’aigua per posteriorment ser utilitzada en el reg de parcel·les agrícoles. En el cas de l’aiguamoll de Bellvís, que utilitza suro com a mitjà filtrant, presenta remocions entre el 80 i el 99% per a càrregues d’entrada de fins a 20 grams al dia.

La col·laboració entre el REAGRITECH i l’IRTA, on es comparteixen línies d’investigació conjuntes per fomentar el desenvolupament sostenible del sector agrari, permetrà donar continuïtat al funcionament d’un dels aiguamolls de tractament del projecte i optimitzar els primers resultats obtinguts. Aquest treball conjunt forma part de les activitats descrites en l’Annex After LIFE Communication.

Related Topics

 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat