/*****/ /*****/

Dia mundial dels aiguamolls

New 30/01/2018
Summary
El proper dia 2 de febrer es commemora el dia mundial dels aiguamolls amb el lema: "Aiguamolls per un futur urbà sostenible".
 

Share Button

El Dia Mundial dels aiguamolls es commemora cada any el 2 de febrer, la data en què es va signar el 1971 el Conveni de Ramsar, que protegeix els aiguamolls d’importància internacional. Amb un total de 74, Espanya és el tercer país en nombre d’aiguamolls Ramsar després del Regne Unit i Mèxic.

 

En 2018, el Dia dels aiguamolls està dedicat als aiguamolls urbans, els que conviuen amb nosaltres en ciutats i pobles. Són fonamentals i fan que el nostre entorn sigui més habitable.

Els aiguamolls són vitals per a la vida. Es tracta d’un dels entorns més productius del món, allotgen una importantíssima diversitat biològica, i proporcionen l’aigua i els recursos de què depenen innombrables espècies de plantes i animals per sobreviure i prosperar. Entre elles, l’ésser humà. A més, ens ajuden a prevenir i adaptar-nos a l’inevitable canvi climàtic.

Segons els estudis científics, el 64% dels aiguamolls han desaparegut del planeta des de 1900. La xifra puja al 87% si la pèrdua es calcula des de 1700. A Espanya, el 80% dels hàbitats d’aigua dolça estan en un estat de conservació desfavorable. I pot ser molt pitjor. SEO / BirdLife ha analitzat les amenaces que afecten als tres zones humides més rellevants del país -Donaña, Delta de l’Ebre i l’Abufera de València-, i conclou que la seva actual situació pot ser irreversible si no s’actua amb rapidesa.

Per a més informació consulta el següent enllaç:

http://www.diadeloshumedales.com/

Related Topics

 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat