/*****/ /*****/

ECORKWASTE presentat en WETPOL 2017

New 05/10/2017
Summary
Presentació dels resultats preliminars dels aiguamolls pilot de tractament del projecte ECORKWASTE al VII Simposi Internacional de Dinàmica i Control de Contaminants en Aiguamolls (WETPOL), celebrat a Montana (USA).
 

Share Button

Del 21 al 25 d’agost de 2017, a Montana, EUA, es va dur a terme el WETPOL 2017 (http://wetpol.org), la reunió a nivell mundial més important en aiguamolls de tractament, que reuneix científics, enginyers i professionals que treballen amb aquesta tecnologia per millorar la qualitat de l’aigua. La 7a edició va comptar amb l’assistència de més de 100 ponents internacionals, procedents de 26 països, i amb 43 sessions temàtiques diferents.

 

Un dels objectius del congrés a destacar va ser el foment de la transferència de coneixements tecnològics. Sota aquest marc es va realitzar la presentació de l’aiguamoll pilot ECORKWASTE de tractament d’aigua residual procedent de la indústria vinícola i dels resultats preliminars de remoció de contaminants que té el suro en ser utilitzat com a mitjà filtrant en aiguamolls experimentals, destacant que aquest material utilitzat, en tots dos sistemes, és un subproducte d’altres activitats industrials.

A la presentació realitzada per Jordi Morató, coordinador tècnic del projecte i coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech, es van mostrar els resultats de remoció en els aiguamolls pilots experimentals del projecte. Els resultats preliminars han permès realitzar els ajustos en l’operació de l’aiguamoll pilot ECORWASTE, el quin serà monitoritzat fins al setembre del proper any.

D’altra banda, el professor Jordi Morató va realitzar una segona presentació al congrés, exposant les principals característiques de la paret vegetada WETWALL, desenvolupada per l’estudiant de doctorat Joana Castellar, investigadora associada a la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i becària del CNPQ (Brasil). El WETWALL es va implementar en dues escales, Codorniu i Barcelona. En el projecte ECORKWASTE el WETWALL cobrirà la part exterior de la planta de tractament, en les instal·lacions de CODORNIU ia Barcelona, a través d’un conveni entre la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.

En el següent enllaç podeu descarregar la presentació de l’aiguamoll pilot ECORKWASTE:

WETPOL_ECORKWASTE_Presentation

Related Topics

    • LIFE Ecorkwaste Open Day Journey
 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat