/*****/ /*****/

Aiguamolls construïts a Anta seleccionats al Young Water Solutions 2017

New 20/09/2017
Summary
El projecte pilot "Aiguamolls construïts per a la depuració d'aigües residuals de l'escola de Haparquilla, Anta, Perú" ha estat seleccionat en el programa de joves becaris de 2017 per la Young Water Solutions.
 

Share Button

El jurat va avaluar 800 sol·licituds de 95 països i els 10 becaris guanyadors procedeixen de: Indonèsia, Pakistan, Índia, Nigèria, Kenya, Uganda, Rwanda, El Salvador, Guatemala i Perú.

 

La proposta seleccionada ha estat presentada per l’Ing. Diego Suero, responsable d’obra i s’emmarca en el projecte “Enfortiment de capacitats tècniques locals per a la millora del servei d’aigua i sanejament en Izcuchaca, Cusco, Perú”, projecte coordinat per la Dra. Rosario Pastor de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya i finançat per la Diputació de Barcelona.

L’activitat A212 contempla el disseny i construcció d’un sistema pilot de tractament d’aigües residuals mitjançant aiguamolls construïts horitzontals i verticals a la localitat de Haparquilla, Anta, amb la finalitat de i) garantir els serveis sanitaris dignes per als alumnes, ii) tractar i reutilitzar l’aigua residual, iii) realitzar accions de formació i investigació amb els alumnes de la Universidad San Antonio Abad del Cusco i iv) es preveu replicar l’experiència en altres comunitats.

Per a l’execució es compta amb la participació activa del director, professors i pares de família de l’escola de Haparquilla i amb l’assessoria tècnica del la Universidad Nacional Agraria de la Molina (UNALM), el Instituto del Manejo del Agua del Cusco (IMA), l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Municipalidad provincial de Anta.

Enllaços notícies:

https://www.youtube.com/watch?v=UQoLXq0NrhI

http://youngwatersolutions.org/portfolio-item/announcement-of-the-2017-fellows/

Related Topics      No hay coincidencias...
 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat