/*****/ /*****/

Economia Circular al programa de TVE “Tinc una Idea”

New 29/06/2017
Summary
La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat ha participat en el reportatge sobre Economia Circular que ha fet el programa de TVE "Tinc Una Idea".
 

Share Button

En aquest reportatge s’explica el concepte d’economia circular mitjançant bones pràctiques que expliquen l’essència d’aquest nou model de producció, el qual es basa en optimitzar els recursos d’una manera més eficient.

 

 

 

El professor Jordi Morató, coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, ha participat en el reportatge i ha destacat la importància que tindrà l’economia circular a Europa durant els propers 15 anys. Ha comentat que si es manté l’actual normativa adoptada per la Comissió Europea es crearan més de 400.000 llocs de treball dels quals uns 52.000 es localitzarien a Espanya.

També, ha mencionat que en aquest nou model de producció el consumidor té un rol fonamental dintre del cercle deixant de ser l’usuari final tal com es concebut en l’actual model de producció lineal.

Finalment ressalta que en aquest nou model de producció es fomenta a repensar tota la industria i tots els productes que s’estan fabricant avui en dia amb la finalitat que des de el seu disseny es tingui en compta com es reutilitzarà o com es reaprofitarà per como a mínim generar energia.

Enllaç del vídeo: 

http://www.rtve.es/television/tinc-una-idea/

Related Topics

 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat