/*****/ /*****/

Audiovisual “Barris Plens de Memòria”

Aula Actual , CONFAVC New 25/05/2017
Summary
El passi de l’Audiovisual “Barris Plens de Memòria” serà l’eix de l’acte al Centre cívic Les Planes de Sant Joan Despí el dimecres 7 de juny.
 

Share Button

A l’acte, es combinaran anècdotes, fotografies i altres materials, al voltant de la recuperació d’experiències de vida dels participants als tallers “d’Entrenament Mental de l’Aula”, realitzats a les associacions veïnals de Sant Joan Despí i Terrassa, a més  d’altres persones rellevants.

 

Els protagonistes ens mostren pensaments, inquietuds, visions, crítiques, observacions i opinions diferents sobre l’educació familiar i escolar que van rebre, l’autoritarisme, el rol de subordinació de la dona, la censura, …, però complementàries, apropant-nos  al significat per als temps actuals de viure l’època de silenci i por de la dictadura franquista i la transició.

Aquest Audiovisual que recopila els relats dels veïns i veïnes i que ens vincula amb altres barris, encara té un altre valor afegit de caràcter especial: acostar la història contada pels que la van patir, pels vençuts.

És molt important divulgar-ne el coneixement i el testimoni històric, més coincidint amb el context mundial actual amenaçador i bèl·lic, altra vegada sobre la població civil.

Presentacions

El dimecres 7 de juny, serà la primera projecció que farà itinerància per diferents poblacions durant l’any, acompanyada d’un Portafoli de totes les històries de vida. L’objectiu és el de propiciar la reflexió sobre el que avui  dia  ha suposat l’etapa franquista per l’educació fins als temps actuals i  compartir-la amb l’alumnat de les Institucions Educatives.

Josep Ma. Balcells, és el periodista convidat que,  per la seva línia de treball ens portarà una visió emblemàtica del tema a tractar.

Jordi Balcells, com Director del projecte,  exposarà la necessitat de fer aquest audiovisual com un recurs educatiu per als joves estudiants amb el que ens proposem despertar la seva opinió  i recollir propostes de millora de futur.

Julio Jiménez, com a promotor de l’Aula, ens presentarà tot el recorregut  d’aquest acte, un espai de treball i coordinació des de  la societat civil i les seves organitzacions amb experts i el  món acadèmic.

La selecció de continguts, la filmació i l’elaboració del visual corresponen a Comunicació de la CONFAVC i Raquel Aguirre.

Hi col·labora:

CONFAVC.

Càtedra UNESCO de la Sostenibilitat; Anna Jarque.

AV Les Planes de Sant Joan Despí.

AV Vallparadís;  Pça. Catalunya-Escola Industrial; Can Roca de Terrassa.

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya, Departament de Treball, Afers socials i Família.

Ajuntament de Sant Joan Despí.

Atlantis, el servei assegurador del veïnat.

Related Topics    No hay coincidencias...


      No hay coincidencias...
 
Catedra UNESCO de Sostenibilitat